School of New Hopes -->SZEREPJÁTÉK!
Menü

Üdvözlünk az oldalon, kedves Látogató! Nézz körül, ha pedig kedvet kaptál, csatlakozz bátran! Mindenkit szeretettel várunk!


FIGYELEM!

A szerepjáték története saját kitaláció. A képekre a Google képkeresője segítségével bukkantunk rá, más oldalakról származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

A főoldal-on olvashatjátok a frissítéseket, híreket. Ha csak ezért jöttél, itt a hirdetőkönyv, ha játékos vagy, és kérésed, ötleted van, véleményezni szeretnél, a vendégkönybe írj. Ha a játékra vagy kíváncsi, olvasd el a leírást, majd nézd meg az itteni lakosokat. Ha mindennel kész vagy, irány a játék!

A chatre az általános szabályok vonatkoznak: nincs hirdetés, cserét kérhetsz, nyugodtan írjatok ide, senki nem harapja majd le a fejeteket.

 

Cserék

Cserét a chatben vagy a vendégkönyvben kérhetsz, és nagy eséllyel ki is kerülsz. Korlátlan hely!

rosenberg-rpg.gp | kaylasecond.gp|
darkclouds-rpg.gp | hunter-re-born.gp|
sakura-ec.gp | cruel-island-rpg.gp |
nia-underworld.gphorse.riding-rpg.gp |
mercyfalls.gp |

 

 
Szavazás
részletek a főoldalon
Szeretnénk-e zenét a karaktereinkhez?

igen
nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
css

Kódok innen:

 

Frankie

 
Vándorok
Indulás: 2009-10-30
 
Előtörténet

Képzeld el Nagy-Britannia vidékét a réges régi időkben. Amikor még nem voltak füstös nagyvárosok, modern eszközök, sőt semmi olyasmi, amit manapság civilizációnak neveznénk. Zöldellő mezők, sűrű, titokzatos erdőségek, messzibe nyúló hegyvonulatok mindenütt, a vidéket pedig számtalan folyó és patak keresztezte. A nép, amelynek földjén jársz, innen származik.

Kelta gyökereikre sajnos ma már kevés dolog emlékeztet, ám ennek is oka van, de ne szaladjunk ennyire előre, talán legjobb lesz, ha az elején kezdem. Készen állsz? Dőlj hátra, kapcsold be az öved és tarts velünk egy időutazásra!

Az ősi időkben számtalan kisebb törzs lakta e földeket, mindannyian egy kicsit mások voltak, mint a többiek. Közösek voltak a gyökereik, nagyrészt a kultúrájuk, kisebb-nagyobb, nem számottevő eltérésekkel. Számtalan legenda, misztérium övezi e törzseket, de amiről most hallani fogsz, azzal még biztosan nem találkoztál.

Sok mágikus képesség birtokában voltak, ez tény, de közöttük is akadt egy különös törzs, akik még az átlag mágiahasználóknál is nagyobb hatalommal rendelkeztek. Szent állatuk és egyben jelképük a ló volt, annál a különös oknál fogva, hogy a földjeiken élő ménessel mindig is szoros kapcsolatot ápoltak. A fiatal férfiak és nők felnőtté válási rituáléjához tartozott, hogy társukká fogadtak egy lovat, mely kölcsönös kiválasztáson alapult, s egy életen át tartó kapcsolatot jelentett. Persze a lovaik nem éltek annyi ideig, mint ők maguk, lovas élhetett a lova nélkül, fordítva azonban nem. Nemcsak szimpla, szereteten alapuló kötelék volt ez köztük, annál sokkal erősebb dolog, a mágia tartotta össze a párokat. Érezték, amit a másik, hallották, amit a másik.

Másik különlegességük védelmi rendszerükben rejlett. Még az ősi idők kezdetén a nagyhatalmú mágiahasználók felruházták utódaikat azzal a hatalommal, hogy képesek legyenek egy állat alakját felvenni, hogy ezzel is közösségük hasznára váljanak és képesek legyenek védelmezni egymást és a népüket. Emberként gondolkodtak, ám állat testben cselekedtek, átváltozásukat pedig akaratuk és önuralmuk kivételével más nem szabályozta, szó sincs teliholdról, vagy hasonlókról. Állati alakjuk szintén tizenéves korukban került felszínre először. Képességeikért minden más törzs tagjai tisztelték őket, bár, mint mindenhol máshol, itt is születtek ellenséges viszonyok, de adottságaiknak köszönhetően pontosan tudták, hogy védhetik meg magukat, miként maradhat fenn a népük. Nem az önzésről voltak híresek, így gyakran segítettek másoknak is, akiket szövetségükbe és egyúttal oltalmukba is fogadtak.

Később, amikor rómaiak, majd más hódítók érkeztek a szigetre, nagyobb hasznukra vált még az eddigieknél is az a képesség, mely alapján a vezetőjüket választották. Ennek a személynek megadatott, hogy énekhangjával és a nyelvben rejlő mágiával uralma alá hajtsa a természetet, kérése szerint növessze a fákat, megkérve a növényeket és állatokat, hogy oltalmazzák a törzset, elrejtsék földjeiket és falvaikat minden nem kívánatos szem elől. Eddig nem volt szükségük arra, hogy rejtőzzenek, most sem gyávaságól tették, csupán tudták, elfogultság nélkül, mennyire fontos a környezetüknek, hogy életben maradjanak. Ha úgy tetszik, az ekkori generációk vezetői eltörölték területüket a térképekről. Megtermeltek maguknak mindent, amire szükségükvolt, aki pedig tudta, hol keresse őket, vagy hogy kérjen bebocsátást, így is megtalálta őket, ha úgy hozta a szükség. Idővel azonban teljesen magukra maradtak és társaikra voltak utalva, így mindennél fontosabb volt, hogy összetartsanak és kiálljanak egymás mellett.

Így történhetett, hogy egészen bámulatos módon, elfeledetten a világ számára, sikerült fennmaradniuk, megőrizni a kultúrájukat, egészen addig, míg egy várható tragédia nem árnyékolta be történelmüket.

Fontos tudni, hogy habár a vezetés kulcsa, a természettel való harmónia, avagy dalmágia, ahogy ők nevezték, általában a vezető családjában öröklődött az idők kezdete óta, ám kivételek mindig akadhatnak. Ezért minden új generációban félelemmel és áhítattal várták a kiválasztott megszületését, aki beteljesíti majd sorsát és a jövőben a vezetőjük lesz. Férfi, nő egyaránt lehetett az illető, bár a nők többségben voltak összességében.

A jelenlegi időszámítás szerint az 1800-as évek második felében következett be az óriási változás. Az akkori vezetőnő, Airmid gyermeket várt. Ám mikor eljött az idő, az is kiderült számára, hogy ikrek érkeznek hozzá. Igen kemény telük volt abban az évben, így a fiatal nő már egyébként is gyenge volt. Két lánya született, ám egyikük sokkal kisebb és erőtlenebb volt és csak az istenek voltak a megmondhatói, meddig marad életben. Az édesanyjuk sem élte túl a szülést, így a nép vezető nélkül maradt.

A következmények szörnyűségesek voltak. Mivel Airmidnek nem volt utódja, a védelem megszűnt, az érintetlen területek pedig újból láthatóak lettek a világ számára. Nem elég, hogy eddig ismeretlen betegségek tizedelték a csak a ló népeként emlegetett törzs lakóit, a magukat civilizáltnak nevező emberek is felfedezték őket.

Ha mindez nem lenne elég, még az erejük is csúf tréfát űzött velük, bár tény, hogy a "modern" világ sok dologra hatással van. A ménes lassan szétszéledt, sok ló pusztult el a változások közepette, vagy tűnt el és soha nem látták őket többé. A kötelékek felbomlottak, a fiatalok pedig már nem voltak képesek felvenni egy állat alakját sem.

Ekkor a leghatalmasabbak ismét a mágiát hívták segítségül. Hasonlóan az ősi varázslathoz, a természet erőit arra használták, hogy minden leszármazott egy húsvér, ám korántsem átlagos állatban találja meg másik felét, akik kamaszkoruk évei alatt melléjük szegődtek. Olyan volt az egész, mintha a semmiből tűntek volna fel, előléptek az erdő fái közül és a társaik tudták, hogy az adott állat hozzájuk tartozik. Soha nem kérdezték meg a hozzáértők örök érvényű áldását, elfogadták állati énüket, akivel még szorosabb kötelék fűzte össze az új generáció képviselőit, mint hajdan a lovakkal. Gondolatban képesek voltak kommunikálni, sőt olyannyira összekapcsolni elméjüket, hogy lássák és érezzék azt, amit a másik, egyszóval egymás szemével érzékeljék környezetüket.

A természet erői is melléjük szegődtek, ki a tüzet, ki a vizet, a földet, vagy a levegőt volt képes irányítani. A felnövekvő nemzedéknek talpra kellett állnia a világban. Amellett, hogy új képességeikkel is meg kellett birkózniuk, még be is kellett illeszkedniük valahogy. Ráadásul szinte mindannyiuk felfedezett magában még valami különöset, egy saját képességet,ami akármilyen formában megnyilvánulhatott. Néhányaknak pedig megadatott, hogy öröklétűvé váljanak, azaz megállítsák testük öregedését, így is szemmel tartva népük többi tagját, de ez igen ritka képesség.

A zűrzavar és a sok változás, valamint a védelem megszűnte ahhoz vezetett, hogy a törzs lassan szétszéledt. Ha nehezen is, de civilizálódott, ám nem egységként, tagjai a világ legkülönbözőbb pontjain telepedtek le és vitték el adottságaikat magukkal.

Jogos a kérdés, mi történt a vezető lányaival? Az idősebb lányt édesapja nevelte fel, a fiatalabbik rejtélyes körülmények között eltűnt az Airmid halála körül zajló káoszban, mindenki úgy tudja, meghalt.

Akik még szülőföldjükön maradtak, aggódtak amiatt, vajon már soha nem lesz olyan a körükben, aki képes újból biztosítani a védelmet számukra? Vagy esetleg mégis, de már el is hagyta hazáját? Mi van, ha az a kislány volt az, aki születése után életét vesztette? Ám tévedniük kellett, a képességet idősebb testvére, Eibhleann birtokolta, s ez meg is mutatkozott tizenéves korában, ahogy az lenni szokott a vezetőknél, ám ekkor már szükségtelen volt. Ráadásul tisztán látszott, ő is a megváltozott világ szülötte, a hírnökük, ha úgy tetszik, hiszen ő is állati társat kapott maga mellé egy hiúz személyében.

Szerencsés volt, hogy még régi otthonában, legalábbis annak maradékában nőhetett fel. Nem sokkal azután, hogy édesapja elhunyt egy különösen makacs betegségben és Eibhleann saját maga temette el az anyaföldet dallal kérve arra, fogadja be apja testét, nem volt maradása és követte az idősebbek példáját. Elhagyta szülőföldjét, hogy belevesse magát az ismeretlenbe.

Kellett neki némi idő, mire legalább a helyiek nyelvét megtanulta, és valamelyest be tudott illeszkedni. Nevének modern formáját, az Elaine-t vette fel egy második keresztnév és természetesen családnév kíséretében, melyet egy jószívű támogatója segített neki elintézni, aki mondhatni lányává fogadta. Anélkül, hogy különösebb kérdéseket tett volna fel neki, próbálta eligazítani a rémült fiatal nőt a világban.

Később, nem sokkal a második világháború után Elaine elhatározta, felkutatja népének leszármazottait, hitt abban, hogy élnek még valahol és elhatározta, segít nekik. Addigra már megállt a saját lábán és volt elég kapcsolata ahhoz, hogy egy intézményt hozhasson létre és segítőkre találjon, akik hűségesek hozzá és segítenek megtalálni a leszármazottakat, akiket ezután taníthat.

Így jött létre a School of New Hopes névre keresztelt különös iskola, ahol a világ legkülönbözőbb pontjairól érkező diákok tanulnak, ám ugyanaz az ősi vér csörgedez mindannyiukban. Sok idősebb leszármazott mentornak állt, ahogy Elaine is, egyúttal az intézmény vezetője is lett. A különleges képzés mellett persze átlagos oktatást is kapnak a diákok, egyszerű tanároktól. Hallgatásuk biztosított, persze kényszer nélkül, de be vannak avatva, hiszen Elaine figyel, kiket alkalmaz, mert hogy igen, azóta is ő vezeti az iskolát. A sors megadta neki is azt a ritka adottságot, hogy öröklétűként felügyelhesse a fiatalabbakat.

A sokszínű keveredésnek köszönhetően a leszármazottak nem egyformán birtokolják erőiket. Vannak, akik különleges képességgel is rendelkeznek és egy elemet is képesek irányítani, ők gondolatban tudnak kommunikálni is segítőállatukkal, akik továbbra is itt, az iskola környékén szegődnek melléjük, hiszen népük ereje itt a legerősebb, ám az, hogy pontosan honnan érkeznek az állatok, továbbra is rejtély. Azok a leszármazottak, akik az összes adottsággal rendelkeznek, legtöbbször tisztavérű családból származnak, tehát mindkét szülőjük a törzs utódja. Akiknek egyik szülőjük egyszerű ember, gyakran csak valamely elem irányítását öröklik, nekik állati énükkel is más a kapcsolatuk, csak egymás érzéseit képesek átvenni. Ritkán ebben az esetben is előfordul, hogy a fiatal valamilyen képességet is kap, attól függően, milyen szinten örökli a leszármazott géneket.

Fontos még megemlíteni, hogy Elaine persze úgy, ahogy a régi időkben a törzs a lakóhelyét, képessége segítségével levédte az iskolát. Így csak azok tudnak róla, akik vagy leszármazottak és az erejüknél fogva bejutnak, vagy beavatottak és tudják, hol keressék, így a segítőként dolgozó egyszerű emberek, vagy tanárok is idetalálnak. Na és persze a diákok is, megfelelő útmutatással, amit az itt dolgozók biztosítanak nekik. De vajon , meddig marad védett a hely a gyorsan változó világgal szemben? Persze ez csak egy a sok kérdés között,.

Remélem, nem fáradtál el túlságosan a nagy időutazásban. Ha élvezted és úgy gondolod, készen állsz belépni e különös, bonyodalmakkal teli és összetett világba, mire vársz? Alkoss karaktert!

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg